Waarom vrijwilliger Fotograaf

Het is ontzettend leuk, uitdagend en dankbaar werk om ernstig zieke of getraumatiseerde kinderen de dag van hun leven te bezorgen en ik mag deze dag als tastbare herinnering voor het gezin vastleggen met mijn camera. Je krijgt te maken met heel uiteenlopende situaties en omgevingen waar je anders als hobby fotograaf wellicht niet zo snel zou komen. Dus op persoonlijk vlak is het enorm leuk om te doen en technisch leer ik er ook elke keer weer van waardoor ik mij ook telkens kan verbeteren als fotograaf.

Van juli 2018 tot februari 2022 ben ik vrijwilliger fotograaf geweest bij Kanjer Wens Nederland en heb daar maar liefst 40 Wens Dagen mogen vastleggen. Helaas is deze organisatie door omstandigheden gestopt met haar activiteiten.

Kanjer Wens Nederland zette zich in om wensen te vervullen van ernstig zieke kinderen. Deze wenskinderen hebben een zeer ernstige ziekte, sommige levensbedreigend, andere chronisch. Al deze kinderen hadden één wens gemeen; dat zij weer gezond zijn.

Ik had al eens een Droomdag vastgelegd maar vanaf mei 2022 ben ik verbonden aan Dream4Kids. Deze stichting organiseert samen met vrijwilligers unieke Droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma. Deze kinderen verliezen vaak het vertrouwen in zichzelf en de wereld om hen heen. Tijdens een Droomdag gaan de mooiste dromen van kinderen met een trauma in vervulling

Missie van Stichting Opkikker, het zieke kind, ouders, broers, zussen: we zijn er voor hen allemaal, we nemen ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt. Deze stichting organiseert Opkikkerdagen op hun permanente basis in het CenterParcs “de Eemhof” waar het gezin de hele dag wordt ontzorgt en ze een supergaaf activiteitenprogramma krijgen met o.a. rijden in stoere snelle auto’s en mooie limousines, als echte prinsessen of ridder verkleed in een koets, oefenen met de brandweer maar ook knutselen, workshops zoals koken of bakken of les krijgen van een echte DJ en zelfs vliegen in een helikopter. De fotografen maken die dag van alle gezinnen een mooie fotoshoot, buiten of in een echte fotostudio.

Stichting Oppepper4All vervult wensen voor chronisch zieke kinderen én volwassenen, bij alle ziekten en in elk stadium waarbij er geen leeftijdsgrens is.

Stichting TuTu is opgericht door Evert Muis, de tutu dragende papa met een missie om ongeneeslijk zieke ouders te helpen bij het maken van tastbare, blijvende herinneringen met en voor hun kinderen. Dagelijks zorgen vrijwilligers ervoor dat wensen van uitbehandelde ouders en hun kind(eren) uitkomen, het motto van de stichting is dan ook “Later is Nu”

Ome Joops Tour

Het doel dat Stichting Ome Joop’s Tour nastreeft, is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Bovendien moeten deze kinderen weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben. Het stichtingsbestuur maakt bij het uitnodigingsbeleid geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins. In de organisatie zijn vijftig tot zestig vrijwilligers actief. Zij beleven jaarlijks veel plezier aan het met zo veel jonge mensen fietsen door Gelderland.

Sinds juli 2022 ben ik als pers fotograaf werkzaam voor Achterhoek Foto, de aangesloten fotografen zorgen binnen hun regio voor mooie reportages van allerlei evenementen in de bruisende Achterhoek en ik verzorg reportages binnen de regio Montferland. Achterhoek Nieuws is uitgever van lokale nieuws media in de Achterhoek en maakt voor hun artikelen vaak gebruik van de foto’s die door fotografen van Achterhoek foto worden gemaakt, je kunt een overzicht van deze lokale nieuws media vinden op de Achterhoek Kiosk