Welkom op mijn Fotografie pagina.
Mijn naam is Peter van Amersfoort en ik ben hobby fotograaf, op deze website vind je een portfolio van foto’s die ik in de loop van de tijd heb gemaakt. Ik ben nog altijd lerende en ik blijf mij, om in fotografie termen te blijven, steeds ontwikkelen.
Ik heb in een grijs verleden nog met analoge camera’s gefotografeerd, bijvoorbeeld met een Ricoh 35 ZF met een Rikenon 1:2.8/40mm lens Later met een wat serieuzere Canon EOS 3000, mijn eerste Spiegelreflex camera, met een 38-76mm kitlens en een 80-200mm zoomlens
In 2012 heb ik na een hele tijd voornamelijk filmen een Nikon D3200 aangeschaft met een Nikon AF-S Nikkor 18-55mm f/3,5-5,6 G DX (Kitlens) en een Tamron 18-200mm f3,5-6,3 Di II VC Toen heeft het fotografie virus definitief toegeslagen, ik ben dan ook al weer geruime tijd lid van de Nikon Club Nederland en bezoek ik regelmatig bijeenkomsten en activiteiten waar ik ook weer veel van opsteek door alleen al met de vele ervaren clubleden te praten over onze gezamenlijke hobby.
Ik heb de afgelopen jaren eerst gewerkt met een Nikon D7200 en de volgende DX lenzen
- Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1,8 G DX (Primelens)
- Tamron 16-300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD (Marco/Zoomlens)
- Tokina 11-20mm F/2.8 AT-X PRO DX SD (Groothoeklens)
- Nikon AF-S DX 16-80mm F2.8-4E ED VR (Reportage/Reis objectief)
Omdat ik op een gegeven moment voor de sportfotografie een 2e hands Nikon D3s met een Nikon AF-S Nikkor 24-120mm f4 G ED VR Nano (Reportage/Reis objectief) had gekocht was het op een gegeven moment wat goochelen met verschillend glaswerk in mijn foto tas
Daarom heb ik begin 2019 de D7200 en alle DX lenzen ingeruild voor een 2e hands Nikon D850 en daar later nog een identieke body bij gekocht.
Ik gebruik daarbij de volgende FX lenzen
- Nikon AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8G ED (Groothoekobjectief)
- Nikon AF-S NIKKOR 24–70mm f/2.8E ED VR (Standaard Zoomobjectief)
- Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8G VR II (TeleZoomobjectief)
- Nikon AF-S Nikkor 200-500mm f/5.6E VR (Super TeleZoomobjectief)
- AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED (Macro Objectief)
Voor het flitswerk heb ik eerst maar eens een instap model aangeschaft, de Speedlight Yongnuo YN-565 EX en recent een tweede flitser de Speedlight Yongnuo YN-685 Recentelijk ben ik overgestapt naar de Godox V860IIn omdat het gebruik van de penlite batterijen in Yongnuo’s vanwege het vele reportage werk niet handig meer was. In de Godox zit een accupack en deze heb ik gedurende de dag nog niet leeg gekregen ook is de recycle tijd vele malen korter wat in dit werk ook veel beter werkt. Om met meerdere flitsers te werken heb ik de beschikking over YN622N wireless flash trigger en 4x YN622N-Tx transciever. Flitsen is zeker niet eenvoudig en daarom ook maar meteen het boek Flitsen met een reportage Flitser van Sonja van Driel gekocht en heb ik in 2020 een workshop flitsen bij haar gevolgd.
Iedere fotograaf heeft zo zijn eigen favoriete hulpmiddelen, zo heb ik de ExpoDisc aangeschaft waarmee je heel snel op de camera handmatig de Witbalans kunt instellen in plaats van dat je dit in de postprocessing doet, dat scheelt enorm veel tijd. En voor het flitsen heb ik een MagMod Professional Flash Kit gekocht en daar ben ik ook erg tevreden over..
Ik heb nu drie statieven, mijn eerste aankoop, een Slik Pro 340DX beviel wel qua gewicht en snelheid van opzetten maar heeft geen Balhoofd dus mijn tweede statief is en PrimaPhoto Travel geworden, stabieler, met een balhoofd, ultra compact en uitermate geschikt voor op reis. Mijn derde statief komt uit China, de Innorel RT85C is een professioneel Carbon statief. Een zeer licht statief voor de zwaardere klussen met zijn 32mm dikke poten waarvan één ook dient als monopod.
Ik heb ook een instap set voor een thuis Foto Studio (Falcon Eyes SSK-3150D) aangeschaft omdat ik ook wil experimenteren met deze tak van fotografie. Voor op locatie waar geen netstroom voorhanden is heb ik 2 sets Falcon Eyes Flitsers met + Accu (MK-180T).
Ik heb een basiscursus Fotografie gevolgd bij Shaw Academy, en Q4 2017 een Fotografiecursus gevolgd bij het Kunstbedrijf in Arnhem waar ik les kreeg van Daphne van de Velde daar zijn verschillende onderwerpen theoretisch maar vooral praktisch behandeld zoals Portret, Studio, Reportage en Straatfotografie maar ook het zelfportret was een uitdagende opdracht. Daarnaast volg ik verschillende workshops zoals Nachtfotografie via de Nikon School.
Ik fotografeer altijd in RAW en bewerk nagenoeg alle foto’s, daarvoor gebruik, heel mainstream, de Adobe CreativeCloud software voor Fotografen, Lightroom en Photoshop.
Ik fotografeer ook veel voor mijn werkgever Vink Kunststoffen, portretten van de collega’s, groepsfoto’s van de afdelingen maar ook veel in opdracht van onze marketing afdeling.
- Sinds juli 2018 ben ik vrijwilliger fotograaf bij een aantal goede doelen stichtingen, lees daarover meer op de pagina Vrijwilliger fotograaf.
- Sinds juli 2022 ben ik als fotograaf werkzaam voor Achterhoek Foto, de aangesloten fotografen zorgen binnen hun regio voor mooie reportages van allerlei evenementen in de bruisende Achterhoek en ik verzorg reportages binnen de regio Montferland. Achterhoek Nieuws is uitgever van lokale nieuws media in de Achterhoek en maakt voor hun artikelen vaak gebruik van de foto’s die door fotografen van Achterhoek foto worden gemaakt, je kunt een overzicht van deze lokale nieuws media vinden op de Achterhoek Kiosk.
Naast dat het fotograferen voor deze goede doelen ontzettend leuk, uitdagend en dankbaar werk is krijg je ook te maken met heel uiteenlopende situaties en omgevingen waar je anders als hobby fotograaf wellicht niet zo snel zou komen. Dus op persoonlijk vlak is het enorm leuk om te doen en technisch leer ik er ook elke keer weer van waardoor ik mij ook telkens kan verbeteren als fotograaf.
Vind je een foto mooi of heb je juist een kritische opmerking over een foto over bijvoorbeeld de compositie of de techniek laat dan gerust een Comment achter.
Veel plezier op deze Fotografie website.
En, oh ja, als je een keer een leuke fotografie klus voor mij hebt neem dan gerust contact met mij op 😉