Kanjer Wens Nederland

Van juli 2018 tot februari 2022 ben ik vrijwilliger fotograaf geweest bij Kanjer Wens Nederland en heb daar maar liefst 40 Wens Dagen mogen vastleggen. Helaas is deze organisatie door omstandigheden gestopt met haar activiteiten.

Kanjer Wens Nederland zette zich in om wensen te vervullen van ernstig zieke kinderen. Deze wenskinderen hebben een zeer ernstige ziekte, sommige levensbedreigend, andere chronisch. Al deze kinderen hadden één wens gemeen; dat zij weer gezond zijn.

Dream4Kids

Ik had al eens een Droomdag vastgelegd maar vanaf mei 2022 ben ik verbonden aan Dream4Kids. Deze stichting organiseert samen met vrijwilligers unieke Droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma. Deze kinderen verliezen vaak het vertrouwen in zichzelf en de wereld om hen heen. Tijdens een Droomdag gaan de mooiste dromen van kinderen met een trauma in vervulling

Stichting Opkikker

Missie van Stichting Opkikker, het zieke kind, ouders, broers, zussen: we zijn er voor hen allemaal, we nemen ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: een unieke Opkikkerwereld. Een wereld waarin zij hemel en aarde bewegen om hun mooiste dromen te realiseren. Ze geven elk
jaar oprechte, persoonlijke aandacht aan duizenden gezinnen.

Ome Joops Tour

Dit jaar heb ik mij als fotograaf ook aangesloten bij Ome Joop´s Tour. Het doel dat Stichting Ome Joop’s Tour nastreeft, is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Bovendien moeten deze kinderen weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben. Het stichtingsbestuur maakt bij het uitnodigingsbeleid geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins. In de organisatie zijn vijftig tot zestig vrijwilligers actief. Zij beleven jaarlijks veel plezier aan het met zo veel jonge mensen fietsen door Gelderland.

Waarom vrijwilliger Fotograaf

Het is ontzettend leuk, uitdagend en dankbaar werk om ernstig zieke of getraumatiseerde kinderen de dag van hun leven te bezorgen en ik mag deze dag als tastbare herinnering voor het gezin vastleggen met mijn camera. Je krijgt te maken met heel uiteenlopende situaties en omgevingen waar je anders als hobby fotograaf wellicht niet zo snel zou komen. Dus op persoonlijk vlak is het enorm leuk om te doen en technisch leer ik er ook elke keer weer van waardoor ik mij ook telkens kan verbeteren als fotograaf.